Blogundan Gelir Elde Edemeyenlerin Güzin Ablası
Bu yazı Hızlı Adam’ın sahibi Bünyamin Kapıcıoğlu tarafından Blog Hocam için yazılmıştır.
Merhaba Blog Hocam ziyaretçisi. Ben de senin gibi misafirim bu blogda. Sen nasıl keşfettiysen bu bloğu ben de aynı şekilde keşfettim: organik aramalarda karşıma çıktı. Yazarkafe'nin vitrininde ve zaman zaman popüler bloglar listesinde gördüm. Oklar hep Blog Hocam'ı gösteriyordu ve bir makale yazmak istedim. Sana bana ve diğer tüm blogculara fayda sağlamayı amaçlıyorum.
Oklar senin bloğunu göster miyor mu? Ziyaretçi sayın az mı? Güzel yazılar paylaştığına inanıyorsun fakat takipçi sayın tatmin etmiyor mu? Tüm bu olumsuzluklar hedeflediğin geliri elde etmeni engelliyor mu? Öyleyse nedenlerini hiç düşündün mü?
Ben çok düşündüm ve adını Hızlı Adam koyduğum bloğumdan tatmin edici gelir sağlamaya başladım. Şimdiyse sırlarımı senle paylaşıyorum:
Neye İhtiyacın Yok?
Neye İhtiyacın Var?
Çalışmaya. Evet bukadar kısa ve öz. Çalışmaya ihtiyacın var. Tamam tamam konuyu bukadar üstü kapalı geçmeyeceğim. Birçok blog yazarı "kazanan nasıl kazanıyor?" sorusunun cevabını yanlış biliyor. SEO çalışmaları, backlinkler, kusursuz şablon tasarımları, domain vs vs birsürü teknik kavram arasında boğulmanı istemem. Sahip olduğun sade tasarımlı bir bloğun var ve özgün yazılar yazabiliyorsan başka birşeye ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum.
Neden?
Öyleyse Ne Yapmalıyım?
- Bloğun için spesifik bir konu belirlemelisin. Her telden çalan hiçbir telde başarılı ses çıkartamaz. En çok üretebileceğin konuyu seçmelisin. Otomobillerden mi hoşlanıyorsun. Öyleyse otomobil konulu bir blog yazıp sürekli otomobiller hakkında araştırmalarını kaleme alabilirsin. Yemek yapmayı mı seviyorsun? Öyleyse yemeklerinin tarifini veya sırlarını bloğunda paylaşabilirsin. Fakat otomobil bloğunda yemek tarifi paylaşırsan başarılı olma şansın yok gibi. Spesifik olma konusunda hemfikirsek devam edelim.
- Sade bir tasarıma sahip olmalısın. Kolay olanı yap. Google gibi basit ve amaca hizmet edecek bir şablon oluştur. Java saat kodları, anlamsız gif görseller paylaşarak kaliteni düşürme. Hiçkimse saatin kaç olduğunu merak edip senin bloğuna uğramaz. Her bilgisayarın sağ alt köşesinde saat var zaten. Nekadar basit tasarım okadar kolay erişim demektir. Kafa karıştırmayan sade tasarımlı bir blog ziyaretçinin tekrar ziyaret etmesini sağlayacaktır.
- Kendine bir logo hazırlamaya çalış. Tamamen arial font da olabilir. Kenarına köşesine ufak bir dokunuş yap. Amaç seni hatırlatması, bloğunu simgelemesi. Mesela tek Blog adını düz bir metinle yazıp bir harfini farklı renk yapman ya da bir harfine karakteristik görsel kazandırman bile yeterli olabilir.
- Blog yazarlarını ortak noktada toplayan platformlara, forumlara üye ol. Diğer blog yazarlarıyla iletişime geç. Senin ilgilendiğin konularda yayın yapan blogları takibe al. Esinlenmeni ve ufkunu genişletmeni sağlayacaktır.
- Yazılarında egona değil, ziyaretçi ihtiyacına odaklan. Bilgi ver, eylendir veya en iyi bildiğin şeyi yap. Ne yaparsan yap ama ziyaretçinin aradığı şey olmasına dikkat et.
- Ziyaretçilerin 2. kez bloğunu ziyaret etmesi için sosyal medya entegrasyonu yap. Beğen butonları gibi basit ve hazır kodları eklemekten bahsediyorum.Son olarak yazmaya devam et!
Bütün Bunları Yapıyorum Zaten! Fakat Yine Tatmin Edici Sonuçlar Alamıyorum. Nerde Eksiğim Var?
Tüm bunların dışında ziyaretçi sayını arttıracak teknik detaylar var tabi. Onlar sadece ziyaretçi sayını arttıracak ufak etkenlerdir. Asıl kemik kitleyi tamamen ürettiğin içerik oluşturur unutma. Yine de teknik detayları merak ediyorsan Blog Hocam ve benzeri alanda içerik üreten diğer blog yazarlarının makalelerini, tavsiyelerini araştırabilirsin.
Yazar Hakkında: Yedi yaşımdan beri hep birşeyler satmanın mekakındaydım. Biyomedikal Teknikeri olmama rağmen Türkiye'nin en iyi bilişim akademisinin satış departmanında "uzman" pozisyonunda çalışıyorum. Ticareti sevdiğim kadar yazmayı da seviyorum. Tam dokuz yıldır blog yazıyorum. Bu yüzden iki tecrübemi birleştirerek iş hayatında rakiplerinize fark atmanızı amaçlayan hızlıadam bloğunu oluşturdum.
Bunun, makale eğiricilerin daha iyi bir versiyonu olduğunu düşündüm. Makaleleri değiştirmek için yazılımlar veya robotlar her zaman var olmuştur. Artık birçok insan ve kurum için zaman kazandıracağını düşündüğüm bireysel ihtiyaçlara uyacak şekilde kişiselleştiriliyorlar.
YanıtlaSilhttps://www.alomotorlukurye.com/
Denemeye değer diğer yerler arasında varsınız .Bunlar sadece görebileceğimiz güzel birkaç yer. Uzun ömürlü ya da ekstra iş sağladığı için birçok son satıcı ve kullanıcı var. Tüm ihtiyaçlarınız için seçim yapmayı tercih ettiğiniz her yerde, yeterli iş sunan gerçek ve saygın olduklarından emin olun.
YanıtlaSilizmit kurye, https://www.izmitkurye.net
İyi yazı. Her gün tamamen farklı bloglarda daha sert bir şey öğreniyorum. Diğer yazarlardan gelen içerik materyallerini okumak ve mağazalarından bir parça şey uygulamak her zaman teşvik edici olacaktır.
YanıtlaSilacil kurye, https://www.aloilackurye.com
Bununla birlikte, şu anda gerçekten çok rahat hissetmediğim tek bir etken var ve konuyu ana fikir ile uzlaştırmak için çaba sarf ederken, okuyucularınızın geri kalanının tam olarak neyi işaret ettiğini gözlemlememe izin verin. yapılır.
YanıtlaSilacil motorlu kurye, https://www.aloacilkurye.com
Blogumdaki içerik materyallerinden bazılarını sakıncası olmasın da kullanmayı tercih ederim. Doğal olarak, size web blogunuzda bir köprü sağlayacağım. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilMotorlu Kurye, https://www.motorkurye.org
Çok havalı. Bazı son derece geçerli noktalar. Bu yazıyı yazdığınız için teşekkür ederim ve sitenin geri kalanı da çok iyi. Teşekkürler, son zamanlarda bu konu hakkında uzun zamandır bilgi arıyorum ve sizinki şu ana kadar keşfettiğim en büyük şeydi. Bazı ilginç detaylardan bahsettiğinizi düşünüyorum, yazı için teşekkür ederim.
YanıtlaSililaç kurye, acil ilaç kurye, alo ilaç kurye, https://www.ilackurye.org